Enterprise mobility! Waarom nu omarmen?

Het is tegenwoordig moeilijk om iemand te vinden zonder smartphone in zijn of haar hand. We lijken bijna geobsedeerd door het idee om continu verbonden te zijn. In tegenstelling tot andere trends is het gebruik van smartphones en andere mobiele devices er een die verschillende generaties doorkruist – van millennials tot technominnende opa’s en oma’s.

Het is daarom geen verrassing dat bedrijven mobility omarmen. Onderzoek van Tech Pro Research toont een stevige stijging in de Bring-Your-Own-Device (BYOD) beweging. 14% van de ondervraagde organisaties is van plan medewerkers toe te staan hun eigen smartphone, laptop of tablet mee te nemen naar het werk binnen de aankomende 12 maanden. 60% van de organisaties doet dit inmiddels al. BYOD is een strategie die ontwikkeld is om zowel de hardware als service kosten van een organisatie te verminderen en gebruikersgemak te vergroten. BYOD is een begrip dat in de afgelopen jaren is gegroeid in bekendheid. Een stijgende belangstelling in de ontwikkeling van draagbare devices en Internet of Things (IoT) dagen BYOD uit verder te evolueren.

Als je organisatie nog niet aan boord van de mobility trein is gestapt is dit het juiste moment. Hieronder een paar van de voordelen:

Krijg meer voor elkaar vanaf elke locatie, op elk moment

Je hoeft niet langer te kiezen tussen wachten op een belangrijk telefoon gesprek op kantoor en het missen van een afspraak buiten de deur. In plaats daarvan kun je van twee walletjes eten. Met de juiste app voor mobiele communicatie volgt je vaste nummer je overal waar je naartoe gaat. Je hebt toegang tot het adresboek van je organisatie en kunt gebruikmaken van zakelijke communicatie functies zoals spraak en video conferencing. Net als op kantoor. Dit alles betekent dat je meer voor elkaar kunt krijgen en sneller op klanten en collega’s kunt inspelen.

Traditioneel of modern?

Als jij en je team uitgerust zijn met de enterprise apps die je helpen efficiënt te werken, heb je de vrijheid om af te stappen van een traditionele werkomgeving. Wellicht is het zinvoller om bepaalde medewerkers vanuit huis te laten werken waar ze hun smartphone en internetverbinding gebruiken om samen te werken. Geef je toch de voorkeur aan een traditionele werkomgeving? Je profiteert al van het feit dat medewerkers overal op kantoor, vanuit huis of zelfs op vakantie kunnen inchecken of reageren op dringende zaken.

Verhoog de betrokkenheid van je medewerkers

Personeel is een kostenpost maar medewerkers worden nog kostbaarder als zij niet betrokken zijn bij de organisatie en het werk dat ze doen. Millennials en andere jonge medewerkers zijn opgegroeid met een smartphone in hun hand en technologie in hun DNA. In plaats van technologie te laten uitgroeien tot een afleiding is het tijd om het favoriete mobiele device van je medewerker te omarmen. Maak de technologie waarvan ze houden een integraal onderdeel van de werkplek.

Bij Qteco ondersteunen we de mobility trend door klanten kennis te laten maken met het gevarieerde aanbod in multi-device unified communication en samenwerkingsapps waarvan organisaties kunnen profiteren.

Broadsoft UC-One is een voorbeeld van cloud-based communicatie en samenwerkingsoplossingen. De laatste toevoeging – drie desktop en mobiele user experience apps – helpen organisaties en teams om met het bereiken van nieuwe niveaus in communicatie en productiviteit door een uniforme gebruikerservaring, zowel binnen als buiten de organisatie.